29. januar 2017

Kreativni virus :)

"Creativity is contagious. Pass it on!" 
Albert Einstein

V zadnjem času sem zasledila veliko objav kreativnega pisanja v takšni in drugačni obliki ter tehniki. Tehnik in uporabe različnih pisav sem se učila že pred leti in jih občasno uporabljala, vendar premalo. Glede na videno, sem se odločila ,po dolgem času, malo poskusiti s pisanjem. No, da vidimo :) 

Tole tehniko sem zasledila na blogu Kristine Werner, Holiday card series - Day 18. Pri izdelku je uporabila maskirno tekočino. 
Ker tega doma nisem imela, sem malo brskala po internetu. Uporabniki so pohvalili izdelek Pabeo - Drawing gum in Schmincke - maskierstift oz. maskirno konturo oz. tekočino. Izdelka od Pabeo nisem pri nas zasledila, sem se odločila sprobat izdelek od Schmincke.

Tekočina je obarvana z nežno modro barvo (obstaja še v nevtralni barvi), kar omogoča, da lahko lepo vidimo mesto nanosa, ko se tekočina posuši postane temnejše barve. Na otip postane gladka in gumijasta in dobi svetleč izgled.
 
Je redkejša kot sem pričakovala, vendar ne tako redka, da ne bi mogli kontrolirati nanosa s konico tubice. Posuši se zelo hitro, zmeren nanos že v par minutah, vendar je čas odvisen od debeline nanosa.
Namesto direktnega nanosa iz tubice, sem se odločila za nanos s čopičem.
Izbrani citat sem si najprej skicirala s svinčnikom in nato izbrane dele izpisala z vodoodpornim flomastrom, in nanesla maskirno tekočino.
Majhno količino tekočine sem si nanesla na plastično podlago, da sem jo lažje nanašala s čopičem. V kolikor je beseda ali del na katerega nanašamo maskirno tekočino večji, je boljše večkrat dodati tekočino, kot si na začetku pripraviti več za celo besedo, saj se res hitro suši. Tudi iz čopiča je dobro odstraniti posušeno tekočino, saj nastane med daljšim nanašanjem bunkica posušene gume. Po uporabi sem maskirno tekočino pred težav odstranila iz čopiča. Priporočam pa, da si izbrani čopič označite in ga namenite samo za nanos tekočine.

Večje črke sem z lahkoto prikrila s tekočino, pri izpisu imena z zelo malimi črkami pa sem  imela malce težav. Ko se je maskirna tekočina v celoti posušila, sem čez s večjim čopičem nanesla barvo. Uporabila sem Distress Ink blazinice. Ker sem uporabila akvarelni papir, sem le-tega prej z vodo navlažila, da so se barve lepše prelile.
 

Maskirno gumo sem odstranila po malo več kot 24-ih urah, in ni bilo pri odstranjevanju nobenih težav in nič sledi. Maskirno tekočino oz. gumo odstranila kar s konico prsta in z radirko. 
Oboje deluje, vendar je pomembno, da je papir čisto suh, če smo uporabljali akvarelne barve.

Naredila sem pa tudi začetniško napako, saj sem pozabila odstraniti osnutek in pomožne linije, ki sem jih naredila s svinčnikom preden sem nanesla s maskirno tekočino pikice in srčke.
Pri radiranju sem tako odstranila nekaj že posušene maskirne tekočine in sem jo morala ponovno nanesti - lekcija naučena :).

Če povzamem, sem s Schmincke maskirno tekočino zelo zadovoljna in jo bom v prihodnosti še večkrat uporabila in z malo vaje bodo tudi manjše črke lepše prekrite :) in napisi lepši :).

Kreativnost je nalezljiva. In je edina nalezljiva stvar, ki jo poznam, ki ne potrebuje zdravil in ki pozitivno in sproščujoče vpliva na nas. Delite jo <3

Pozdravček :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar